Juster Velfac terrassedør

Juster Velfac terrassedør

Siger din terrassedør også underlige lyde når du åbner og lukker den? Eller har du bare svært ved at lukke den til uden at bruge kræfter?

Så trænger din terrassedør til en justering.

Terrassedøren skal som oftest justeres flere gange om året for at undgå at lister og dør går i stykker. Justere du den ikke vil døren med sikkerhed få ødelagte dele, fx lister, håndtag der ryger af og meget andet. Så det er yderst vigtigt at få justeret døren i tide, lige så snart du oplever en smule modstand eller en lyd der ikke plejer at være der.

Hvordan justerer man så døren?

Der er flere måder at justere døren på, men i de fleste tilfælde er det nok bare at løfte eller sænke døren. Det er ikke en svær manøvre, så du kan sagtens selv gøre det.

Det gør man ved at benytte en ombracho nøgle inde i selve hængslet som vist på billedet herunder:

Skruer man til venstre sænker man den og til højre løfter den. Der er en skrue både i midterste og det nederste hængsel.

Har døren brug for justering diagonalt skal man bruge de skruer der sidder på hængslerne her. Skruer man på dem, vil man opleve at man i stedet for at sænke og løfte døren, i stedet hælder dørens yderpunkter op eller ned af.

Reglen er. Skruer du den ind på det øverste hængsel så skal du skrue den ud for neden tilsvarende på de andre hængsler. Sådan at der kommer symmetri i afstanden.

Skruer du den ind for oven så løfter højre top af døren sig, mens nederste også vil løfte sig. Men det er sjældent du overhovedet har brug for at justere der. Nogen gange kan man dog få behov for at justerer på alle hængsler sådan at døren enten kommer tættere eller længere væk fra rammen i højre eller venstre side. Her er det vigtigt at man skruer lige meget på alle skruerne, sådan at det er hele døren man flytter på.

En god regel at forholde sig til når man justerer er at disse to skal kunne komme ind uden at røre metallet som de to låser sig ind i når man lukker håndtaget ned.

Om Forfatteren

Jeg er udvikler og hjemmesidenørd, men elsker at lave fysisk gør det selv arbejde og går meget op i det. Jeg skriver om det på denne hjemmeside så du også kan få del i måden hvorpå jeg vedligeholder tingene.