Salte området når der kommer eller har været frost

Hold øje med temperaturen. Der skal saltes forebyggende før der kommer frost/sne. Fast plan skal laves for saltning. Der kan med fordel laves backupgrupper i tilfælde af at hård frost hvor der skal saltes flere gang dagligt.

Sne og frost

I vores forening har vi i fællesskab vedtaget at arbejdsgrupperne står for at salte alle områder. Områderne kan ses nedenfor på billedet.
Vi har en ekstern snerydder på, når der falder store mængder sne.

Men falder der derimod så lidt sne, at det kan fejes væk eller saltning er tilstrækkeligt, så skal vi selv klare det.


Remedier:

  • Salt skal benyttes alle steder
Når man salter, skal der selvfølgelig bruges en fin mængde, men man skal også passe på med at bruge for meget, da det kan have den modsatte effekt. Og så er det jo heller ikke så godt for miljøet. Samtidig husk at man reelt kun skal salte, hvor man går og kører. Det betyder at fx på førstesalen er det kun nødvendigt at salte fra trappe til dør, ikke hele trædækket. Sørg for at sprede det godt, en stor bunke salt er ikke godt.

Det kan være svært at sige hvornår der skal saltes, det er ikke altid helt logisk hvornår man skal og ikke skal. Men en god tommelfingerregel er at vi kan lærer af hvad der bliver gjort hos vores naboer. For de bruger nemlig en ekstern til saltning også. Men samtidig også lige huske at se på vejrudsigten, er der fx risiko for glatte veje, rimfrost, rimtåge, sne.  Så skal der med høj sandsynlighed saltes før det indtræder.
Det er selvfølgelig hele tiden en vurdering, man må tage.

Generelt kan man sige at, er der antydningen af at der kommer sne eller frost, får saltningen en større effekt, hvis man forebygger, og salter før frost og sne lægger sig. Så længe der ikke er fugt, men alene hård frost, vil det ikke blive glat og der skal derfor ikke saltes.

 

byvejr verdensvejr 1000 København, Danmark
byvejr verdensvejr 1000 København, Danmark