For lavt vandtryk?

For lavt vandtryk?

Man kan fra tid til anden opleve lavt vandtryk i fx vandhanen. Dette kan skyldes mange ting, men hvis man starter fra en ende af, så finder man hurtigt ud af hvor fejlen er.

 1. Find ud af om der er fejl hos vandværket
  Oplever andre i foreningen fejlen, fx naboer? Så er der stor sandsynlighed for at det er en fejl hos vandværket. Her skal du kontakte vandværket for at blive klogere på hvad der sker og hvorfor der er lavt vandtryk.
 2. Er problemet i alle haner/bad
  Er problemet i hele hytten eller kun ved en vandhane eller er det kun i badet?
  Er det alle steder, kan det måske skyldes at du er kommet til at skrue ned for vandtilførslen fra vandværket. Der sidder 2 ventiler hvor man kan slukke for vandet fra vandværket. er de skruet ned, så vil vandet heller ikke have lige så stort tryk.
 3. Kalk og skidt i filtre
  Kalk og skidt i filtre, kan mindske vandtrykket og yderligere gøre det varme vand koldere. Man skal derfor altid sørge for at skidt, kalt og andet i filtrene på vandhanen er fjernet og væk. Start med at skrue perlatoren af (det luftfilter som sider der hvor vandet kommer ud af hanen). Rens filtret for både kalk og snavs. før du sætter den på igen, så test også lige om trykket er godt igen uden filtret på, da det så med sikkerhed har været luftfiltret den var gal med. Hvis ikke der er ordentligt tryk på, så kan det være andre ting, som fx blandingsbatteriet. Husk også at afkalke bruseren i ny og næ.
 4. Skidt/kalk i blandingsbatteri (vandhaner)
  Der kan være skidt i blandingsbatteriet (Det er den som sørger for du kan skifte mellem koldt og varmt vand). For at fjerne det, skal du enten skille det ad og rense det (kun hvis du ved hvordan), eller prøve med dette lille fif:
  Med luftfiltret taget af, skal du sætte din tommelfinger for enden hvor filtret sad, og lukke helt sådan at vand ikke kan komme ud. Du skruer stille og roligt op for vandet, mens du holder. Og når du ikke kan holde mere, slipper du med tommelfingeren. Dette skal gøres nogle gange ved henholdsvis, kold, varm og lunkent (i midten). Pas på det kan sprøjte med vand 🙂
 5. Skidt/kalk i blandingsbatteri (Bad)
  Der kan være skidt i blandingsbatteriet hvor vandet til bruseren løber igennem. Denne skal renses og det gør du på følgende måde:

  1. Fyld en spand med vand, og put noget citronsyre ned i, og lad det opløse.
  2. Sluk for vandet ude i TEK rummet, der sidder to røde, sorte eller blå håndtag som du kan dreje på. De sidder i nærheden af der hvor du aflæser vandforbruget.
  3. Find en svensknøgle, og skru så blandingsbatteriet af. Husk ikke kun at skrue i den ene side, men skru skiftevis i den ene og den anden. På et tidspunkt kan du gøre det med hænderne.
  4. Begge filtre skal nu renses, det gør du ved at putte blandingsbatteriet ned i spanden, og vaske med en opvaskebørste.
  5. I væggen hvor rørene kommer ud, vil der også sidde skidt. Det skal også væk. Du kan typisk få det meste ud ved at bruge en tynd skruetrækker. Men du kan også sætte noget foran, eller få en til at holde hænderne foran. Og så lige hurtigt gå ud og tænde og slukke for vandet. Så kommer det ud.
  6. Læg gerne hele blandingsbatteriet i vandet i nogle timer. og hæld yderligere citronsyre ned i hullerne hvor filtrene sidder og hvor slangen tilsluttes.
  7. Derefter sætter du blandingsbatteriet på plads, og tænder for vandet.
  8. Denne manøvre foretaget 1-2 gange om året.

Virker ingen af ovenstående, så skal du kontakte TEK, som så vil udrede hvor problemet er og om der skal VVS på.

Om Forfatteren

Jeg er udvikler og hjemmesidenørd, men elsker at lave fysisk gør det selv arbejde og går meget op i det. Jeg skriver om det på denne hjemmeside så du også kan få del i måden hvorpå jeg vedligeholder tingene.