Røgalarmer

Røgalarmer

Røgalarmer er i henhold til loven, noget der skal være installeret i nybyggeri. Dette har vi også i vores boliger. Det betyder også at du IKKE må slå dem fra, heller ikke selvom du synes de er irriterende, og går igang for meget. Hellere at de går igang for meget end at de ikke går igang og huset brænder ned. Vi bor jo i en trækonstruktion.

Fungerer din røgalarm normalt?

For at se om røgalarmen fungerer normalt, skal du se på 3 ting:

  1. Lyser alarmen grønt konstant?
  2. Blinker alarmen rødt en gang pr 40 sekund?
  3. Siger den lyde når du trykker og holder knappen inde?

Kan du sige ja til alle ovenstående, så skulle den fungerer normalt, og ikke have fejl.

OBS!  Hvis signalet ikke ophører efter test eller påvirkning af røg, fjernes batteriet fra alarmen. Rengør evt. alarmen grundigt med støvsuger. Fortsætter det, Fjern batteri og tag røgalarmen ned så den stopper. kontakt TEK.

Røgalarmen bipper hvert minut

Bipper eller siger røgalarmen lyde uden der laves mad eller andet der kan sætte dette i gang. Skal du tjekke og udskifte batteriet. Laver den stadig lyde på trods af udskiftning, så skal du kontakte TEK.

Vedligehold din røgalarm

Vedligeholdelse af røgalarmer skal ske ved støvsugning og aftørring 1 gang om måneden, sådan at sensorer altid er så blotlagt som muligt. Yderligere er det en god ide, inden du tager på ferie, at skifte batterierne ud i alle dine røgalarmer. Skift gerne batteriet en gang om året. Der bruges en firkantet 9volts batteri.

Sæt Alarmen på pause

Du kan sætte alarmen på pause i 10 minutter ved at holde knappen inde i 3-5 sekunder. Det er fx en god ide hvis du er tilstede og ved du skal lave noget mad som emhætten ikke kan tage røgen fra.

Om Forfatteren

Jeg er udvikler og hjemmesidenørd, men elsker at lave fysisk gør det selv arbejde og går meget op i det. Jeg skriver om det på denne hjemmeside så du også kan få del i måden hvorpå jeg vedligeholder tingene.